A | A | A
Go to English site
Foto: Post- og teletilsynetWilly Jensen blir ny fagråd ved EU-delegasjonen med ansvar for post og elektronisk kommunikasjon. Foto: Post- og teletilsynet

EU-delegasjonen får kommunikasjonsråd

Sist oppdatert: 24.01.2011 // Direktør i Post- og teletilsynet, Willy Jensen, blir fra 1. august 2011 kommunikasjonsråd ved EU-delegasjonen i Brussel. Samferdselsporteføljen blir dermed delt i to.

Willy Jensen er 64 år og professor i informatikk fra Universitetet i Tromsø. De siste ti årene har han vært direktør i Post- og teletilsynet. Tidligere har han blant annet ledet Norge 2000 og arbeidet ved European Space Agency i Roma.

Elektronisk kommunikasjon og post
Willy Jensen skal arbeide som kommunikasjonsråd ved delegasjonen i om lag ett år. Hans ansvar blir særlig å følge saker i EU- og EØS-systemet som er viktige for norsk politikk på områdene post og elektronisk kommunikasjon (ekom) og for norsk ekombransje. Dette har hittil vært ivaretatt av samferdselsråden, men blir nå et eget ansvarsområde.

- Samferdselsporteføljen er mangesidig, og det går et hovedskille mellom transport og telekom. Jeg tror derfor det er bra å dele denne porteføljen på to fagråder, sier samferdselsråd ved EU-delegasjonen Olav Grimsbo. Han ser frem til å samarbeide med Jensen, som han omtaler som en av de mest kompetente på telekomsektoren.

- Viktig felt
Jensen har vært mye i Brussel de siste årene og etablert faglige kontakter i Kommisjonen. Han gleder seg nå til å komme til EU-hovedstaden.
-  Det foregår mange viktige lovgivningsprosesser i EU på ekomfeltet som får innvirkning på det norske samfunnet. Det gjelder internett og mobiltelefoni for å nevne noe. Det blir derfor spennende å følge opp dette fra Brussel, sier Jensen.

EU-ambassadør Oda Helen Sletnes er positiv til å ytterligere styrke staben med en ny fagråd på telekomområdet.

- Dette er et viktig felt som har betydning både for norske brukere av ny teknologi og for rammebetingelsene til norsk næringsliv, sier Sletnes.

 


Kilde: Miriam Stackpole Dahl   |   Del på nettet   |   print