A | A | A
Go to English site

Støre møtte Ashton i Brussel

Sist oppdatert: 28.01.2011 // Foreberedelser til møtet i giverlandsgruppen for Det palestinske området (AHLC) i april og samarbeidet mellom Norge og EU i EUs nye utenrikstjeneste var blant sakene som utenriksminister Jonas Gahr Støre diskuterte med EUs høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk, Catherine Ashton i Brussel onsdag 26. januar.

Foto: European UnionUtenriksminister Jonas Gahr Støre møtte EUs høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk, Catherine Ashton i Brussel. Foto: European Union
Giverlandsgruppen for Det palestinske området (AHLC) ledes av Norge, og utenriksministeren har formannskapet i gruppen. Gruppens neste møte er lagt til Brussel i april. Støre vil lede møtet der Ashton er vertskap. Sentralt i samtalene i Brussel var altså forberedelsen til dette møtet. 
 

Ashton og Støre drøftet også samarbeidet mellom Norge og EU i rammen av EUs nye utenrikstjeneste EEAS. Norge har nå, som tidligere tett og regelmessig kontakt med EU. Samtalene bekreftet at denne kontakten vil opprettholdes i rammen av EUs nye utenrikstjeneste.

 

De to diskuterte også piratvirksomheten i Adenbukta og Arktisk Råd.

 

På Støres Brusselprogram sto også samtaler om Midtøsten med to sentrale parlamentarikere i Europaparlamentet, Hans-Gert Pöttering og Proinsias De Rossa.


Kilde: Miriam Stackpole Dahl   |   Del på nettet   |   print