A | A | A
Go to English site

Uken som var

Publisert 29.08.2008 // 

Europaparlamentet er inspirert av dansk ølreklame, sveitsere vil forby minareter, Sør-Ossetia er det nye Liechtenstein, mens Gud ville ha løst EUs problemer. Alt dette i uken som var.

Les mer >

Publisert 22.08.2008 // 

Europaparlamentet kollapset og endte som fransk flause. EU leder medaljekampen i OL. Og Åland lager trøbbel i EU. Det er noen av overskriftene fra sommer’n som var – og som forhåpentligvis ikke er helt over enda.

Les mer >

Publisert 07.07.2008 // 

Hva gikk galt i Irland, er det et irsk eller et europeisk problem, og hvor går veien for Lisboatraktaten og europeisk reform etter nei-flertallet? Det var mange spørsmål, men også noen svar da EU-politikere og eksperter onsdag diskuterte framtiden.

Les mer >

Publisert 01.07.2008 // 

Franskmenn i førersetet, pessimistiske tyskere, sinte svensker og steine dansker. Alt i uken som var.

Les mer >

Publisert 24.06.2008 // 

Berlusconi syntes Kommisjonen er for kritisk, Chavez truet med å skru igjen krana, mens 1200 entusiaster lekte krig på Waterloos historiske slagmarker. Dette og mer til hendte i uken som var.

Les mer >

Publisert 17.06.2008 // 

Irland sa nei til Lisboa, Gadaffi ville ikke ha bein fra EU og Kosovo fikk sin grunnlov. Dette og mer hendte i uken som var.

Les mer >

Publisert 09.06.2008 // 

Europa har verdens høyeste drivstoffpriser. Det skyldes blant annet avgifter som skal bidra til å bekjempe global oppvarming. De samme avgiftene skapte imidlertid en høyst lokal overoppheting hos europeiske fiskere som måtte få hjelp fra belgiske vannkanoner for å kjøle seg ned. Mens gateprotestene endte primitivt, var spillet bak kulissene desto mer intrikat.

Les mer >

Publisert 03.06.2008 // 

Tidenes tyngste EU-formannskap. MEP på dypt vann til tross for seilerslekt og dyre kart. Og Norge leder E-satsning i E-U. Dette og mer til i uken som var.

Les mer >

Publisert 27.05.2008 // 

Kvinner i munkekloster, franske fiskere og europeiske landbruksministere har gjort seg bemerket i løpet av uken som har gått. Og Armenia vant grand prix.

Les mer >

Publisert 20.05.2008 // 

Røde Chavez beskylder Merkel for brune sympatier, Belgias språkkonflikt granskes av Europarådsobservatør fra Serbia, mens nordmenn fortsatt er mot EU. Dette og mer til merket vi oss i uken som var.

Les mer >