A | A | A
Go to English site

Uken som var

Publisert 26.09.2007 // 

I uken som var fikk vi svar på hva som er likheten mellom Windows og en glidelås, og Belgia og et tvangsekteskap.

Les mer >

Publisert 18.09.2007 // 

Fremmedfrykt i Schuman-rundkjøringen, Bill Gates finansierer EU og Kommisjonen skal trimmes. Det var blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >

Publisert 11.09.2007 // 

EUs innbyggere er skeptisk til USA på det kosmopolitiske plan, mens EU-eliten ønsker sterkere amerikansk lederskap. På det kosmetiske plan skal EU-kvarteret i Brussel få en ansiktsløfting. Det var blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >

Publisert 04.09.2007 // 

Kom deg opp av lenestolen, sa Kommisjonen. Sarkozy tok utfordringen og sa at EU må ut i verden, men strandede MEPs på Grønland vil bare hjem igjen. Det skjedde i uken som var.

Les mer >

Publisert 28.08.2007 // 

Det er gullfeber i Italia, og EU-president-feber på de britiske øyer. I Belgia må kongen megle mellom politikerne, mens Texas besvarer europeisk diplomatspråk på ekte cowboy-vis.

Les mer >

Publisert 09.07.2007 // 

Kommisjonen kaster slipset for å redde klimaet, Island kutter kvotene for å redde torsken, og røyk uten ild skal redde liv. Det var blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >

Publisert 03.07.2007 // 

EU slår ned på lettmat og supermat, samtidig som Kommisjonen legger ut sexfilm på EUtube. Blair og Merkel overlater roret til Brown og Sokrates, mens resten tar ferie. Det er kort oppsummert uken som var.

Les mer >

Publisert 26.06.2007 // 

EU-toppmøtet dominerte nyhetene i uken som var. Enkelte av EU-lederne som skulle finne veien framover klarte å rote seg inn i ulykker de fleste har lagt bak seg. Men til slutt ble de tross alt enige om veien videre – for ikke å si krøtterstien. 

Les mer >

Publisert 19.06.2007 // 

Kan en fransk president ønske en britisk EU-president? Kan et "arbeiderparti" være skeptisk til streikerett? Og kan bryggerier ønske strengere regler for salg av øl? Det var mange overraskelser i uken som var.

Les mer >

Publisert 12.06.2007 // 

EUs kvotehandel går til himmels, mens TGV går til Strasbourg. En blå vind over kontinentet gleder Sarkozy, men bekymrer fransktalende belgiere. Liechtensteins arbeidsledige får nesten plass i en telefonkiosk, men hva skal man med telefonkiosker når det blir billig med mobil?  Det var blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >