A | A | A
Go to English site

Uken som var

Publisert 05.06.2007 // 

Den kalde krigen prøver seg på et comeback, ikke bare i form av klimaendringer. Litt framover går det likevel når EU nå fortsetter forhandlinger med Tyrkia og Serbia. EU vil bli større, men syns europeerne bør bli litt mindre. Det var blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >

Publisert 29.05.2007 // 

Vilnius viste ingen toleranse overfor EUs ”antidiskrimineringsbuss”, Sarko ville ikke gi bort Strasbourg, mens Island skal vurdere fordeler og ulemper ved EU-medlemskap. Det var blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >

Publisert 22.05.2007 // 

EU ergret både Putin og Platini i uken som var. Men billigere utenlandssamtaler skal gjøre unionen mer populær hos sine egne. Bulgarerne viste liten interesse da de fikk velge sine europaparlamentarikere i helgen. Større interesse var det hos rumenerne som viste at folket ofte gjør andre valg enn de folkevalgte. Det var blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >

Publisert 14.05.2007 // 

Melodi Grand Prix splitter Europa. Og landene som stemmer på hverandre i Grand Prix holder også sammen i Rådet. Ikke lett for Angela Merkel som har vært i Portugal på jakt etter en ny traktat. Det var blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >

Publisert 08.05.2007 // 

EU gratulerer Sarkozy, advarer Putin og forhandler i Asia samtidig som veksten går opp og arbeidsledigheten ned. Med andre ord har formannskapspresident Merkel gjort seg fortjent til å bli rangert blant verdens 100 mektigste sammen med Borat og Kate Moss. Det var blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >

Publisert 30.04.2007 // 

Europaparlamentet får en egen komité mot klimaendringer, mens pendlingen mellom Brussel og Strasbourg bidrar til nettopp klimaendringer. Kommisjonen vil ha romfartsprogram, Nederland vil ha arbeidstakere fra øst, og Polen vil kaste ut dem som samarbeidet med kommunistregimet. Det var blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >

Publisert 23.04.2007 // 

Hver mandag framover vil vi gi deg en kort oversikt over EU-saker som har vært sentrale i europeiske medier eller på politikernes agenda i uken som gikk. Farlige leker, promillekjøring og størrelse på håndbagasje er blant sakene vi merket oss i uken som var.

Les mer >