A | A | A
Go to English site

Uken som var

Publisert 21.06.2010 // 

Går både EU og euroen mot slutten? Vil Norge noen gang få euro som valuta? Hva skjer når banker stresstestes? Og hva skal Makedonia hete? Mer om dette i uken som var.

Les mer >

Publisert 11.06.2010 // 

Stiller sportskommissær Vassiliou med eget lag i neste VM? Man bør tenke seg om før man dypper tåa i italiensk badevann. Dommedag for kapitalismen ventes, mens Eva Joly kan bli Frankrikes neste president. Eventyrlyst? Her kan du få svar. Les mer i uken som var.

Les mer >

Publisert 07.06.2010 // 

Parlamentarikere unner seg nye leketøy, men trenger mer enn bruksanvisningen for å kunne leke med dem. Norge er det nærmeste man kommer paradis, også for kriminelle, uansett hvordan debatten om datalagringsdirektivet ender. Skyldfølelse skal gjøre oss til bedre forbrukere, og begrepet diplomati kan være uklart også for diplomater selv.

Les mer >

Publisert 31.05.2010 // 

Hvorfor vant Tyskland egentlig Grand Prix? Er det Eurovision eller EU som samler Europa? Og har belgiske mobilbrukere noe å lære av bulgarske? Mange spørsmål og noen svar i uken som var.

Les mer >

Publisert 21.05.2010 // 

Kjøttklisteret sitter fast i Europaparlamentet, mens nordmenn stadig er småredd EU-dyret. Lisboa-traktaten skaper problemer, i EU er man i det gavmilde hjørnet, og det kan se ut som Sarkozy og Cameron har blitt bestevenner. Mer om dette i uken som var.

Les mer >

Publisert 10.05.2010 // 

EU gir landbruksstøtte til en flyplass og en trekkspillklubb.Kommisjonen lover at EU –borgere ikke skal kunne be EU legge ned EU. Hvem selger t-skjorter til inntekt for det greske finansdepartementet? Og hvem gjorde alt han kunne for ikke å få en EU-jobb? Dette og mer i uken som var.

Les mer >

Publisert 03.05.2010 // 

Belgierne er opptatt med mye annet enn å få på plass en regjering, askeskyen utvider det norske vokabularet og Gordon Brown er i trøbbel. Les mer om disse sakene i uken som var.

Les mer >

Publisert 26.04.2010 // 

Islandsk askevind utraderte mange møtekalenderar i veka som gjekk. Og vi som trudde at små land ikkje hadde så stor makt i EU? Valgkampen i Storbritannia hardnar til - ikkje rart, sidan EU blir tema. Ja, og så er det visst regjeringskrise i Belgia igjen.

Les mer >

Publisert 16.04.2010 // 

Mens Islands askesky overskygger det meste av Europa, pludrer EU i vei med sitt. President Herman Van Rompuy, eller Haiku-Herman, har i disse dager gitt ut en bok med alle sine haiku-dikt. Turister kan få sitt eget Erasmus-program, mens utenlandske studenter i EU-land kan gå tøffe tider i møte grunnet helsetilsyn. Les mer om dette i uken som var.

Les mer >

Publisert 12.04.2010 // 

Var du for ung ved forrige EU-avstemming, får du kanskje sjansen til å delta om fem år. President Sarkozy viser hevnlyst og makt. Vil du jobbe i Kommisjonen, bør du være uredd eller sørge for at regelverket sitter i ryggmargen. Dette og mer i uken som var.

Les mer >