A | A | A
Go to English site

Uken som var

Publisert 26.03.2010 // 

Avfall og sexleketøy opptar danskene denne uken, europaparlamentarikerne feirer iskremens dag og franskmennene har svaret på hvordan Catherine Ashton skal lykkes i jobben sin. Les mer om disse sakene i uken som var.

Les mer >

Publisert 19.03.2010 // 

Skal matvarer merkes med trafikklys? Skal lightere barnesikres? Og hva skjer når inuitter vil forby alkohol fra Europa eller når forskere forlanger mindre bruk av ”rød teip”? Spørsmål og svar i uken som var.

Les mer >

Publisert 15.03.2010 // 

Det er bedre å være singel i Brussel enn gift i Irland. Er oppslagstavle det beste oppslagsstedet, og er det fly eller magi som er løsningen for baronesse Ashton? Spørsmål og svar i uken som var.

Les mer >

Publisert 05.03.2010 // 

Greske øyer kan bli tilgjengelig på ebay, Kommisjonen har som vanlig nok å stri med, fra kaffekopper til søskenkrangel, og snart blir vi alle passet så godt på at vi ikke trenger å ta ansvar selv. Les mer om uken som var i Europa.

Les mer >

Publisert 01.03.2010 // 

Er en våt klut en varm velkomst? Hva er best, å være én av tre presidenter eller å ha jobben til tre ”utenriksministre”? Hvorfor er det ikke flere institusjoner som har regnværsfond å kutte i på grå dager? Flere spørsmål enn svar i uken som var.

Les mer >

Publisert 19.02.2010 // 

Frimurerne ser endelig ut til å være klare for å erobre Brussel, söta bror har mer å glede seg over enn OL-gull og islendingene ønsker å stenge verden ute etter Valentines Day. Mer om disse sakene i uken som var.

Les mer >

Publisert 12.02.2010 // 

Glem den økonomiske krisen i Hellas, godkjenningen av Barrosos nye kommisjon og valget i Ukraina. Det fins viktigere ting på plakaten. EUs Rådspresident Herman van Rompuy har problemer med å bli hørt, kjøttklister kan bli tillatt, SAAB kan igjen være reddet og ikke minst ser striden om tunfisk endelig ut til å være løst. Mer om disse sakene i uken som var.

Les mer >

Publisert 05.02.2010 // 

I forrige uke ble det kjent at Obama ikke deltar på toppmøtet USA-EU, men blir det da noe toppmøte? Italias statsminister vil ha Israel inn i EU, men hvordan skal det da gå med KrF? Disse og flere andre spørsmål bekymret oss i ukens skråblikk.

Les mer >

Publisert 28.01.2010 // 

Hvem er farligst av romvesener og engelskspråklige? Hvor vil Europaparlamentet ha adgang nå? Og hvorfor er Frankrike Norges inngangsport til EU? Spørsmål og svar i uken som var.

Les mer >

Publisert 22.01.2010 // 

Pirater herjer i Europa, franskmenn gjør atter et forsøk på å erstatte engelsk som verdensspråk, belgisk sex-shop søker kinostatus, og utvalgte superdelegasjoner får betinget frihet av EU-kommisjonen. Dette er uken som var i Europa.

Les mer >