A | A | A
Go to English site

Uken som var

Publisert 18.01.2010 // 

Nå er alle mediesaker fokusert på høringen av påtroppende kommissærer. Det spekuleres i om kandidatene er personlig egnede, om de har stor nok avstand til mafiaen, om de kan møtetidene for våren utenat og om Parlamentet kommer til å vise muskler ved å nekte å godkjenne dem. Vi går mot strømmen, og tar en titt på om det fantes andre saker i EU i uken som var.

Les mer >

Publisert 10.01.2010 // 

Noen vil ha mer salt og andre vil ha mindre. Noen vil kjøpe kroppsskannere, mens andre helst vil bli kvitt sine. Hva bør man inkludere i CV’en sin? Og hvorfor ble Mr Bean plutselig Zapatero? Slik startet året i Europa.

Les mer >

Publisert 18.12.2009 // 

EU-diplomater må på skolebenken, banankrigen er endelig over, EU vil redde hørselen din og Obama er mannen for ”mission impossible". Dette er uken som var i Europa.

Les mer >

Publisert 11.12.2009 // 

Hva er tre millimeter tykt, smaker godt og er EU-godkjent? Hvilke møter skaper bestiser av statsoverhoder og plasserer Spania i Guinness rekordbok? Har EU-utenriksministre behov for en ny restaurantguide, og trenger EU-byråkrater råd fra sinte bønder? Spørsmål og svar i uken som var.

Les mer >

Publisert 04.12.2009 // 

Lisboatraktaten er i full vigør, juletrelys er farlige greier, og Malta tar gjerne i mot flere folk. Men skal alle jobbe frivillig i 2011, vil vi unngå finanskriser i fremtiden, og hvordan kan man best bruke tidligere mafiaeiendommer? Det var både spørsmål og svar i uken som var.

Les mer >

Publisert 30.11.2009 // 

15 år siden nei-seieren i 1994, men skal det feires eller sørges? Blir van Rompuy ”big in Japan”?? Og skal McDonalds bli grønn??? Dessuten får EU-byråkrater umusikalsk lønnsøkning. Dette merket vi oss i uken som gikk.

Les mer >

Publisert 20.11.2009 // 

EU velger sjefer ingen vet hvem er, man skal ikke lures til å tro at man bruker narkotika, og Nordlandsbanen kan nytes også om natten. Offentlige bygninger skal nesten spare strøm fra 2018, og jurister skal gjøre seg bedre forstått. Dette er uken som var.

Les mer >

Publisert 15.11.2009 // 

Murmimring i Berlin, Hitler som argument i datalagringsdebatten, Belgia-kollaps som følge av Lisboa-traktaten, og hva Henry Kissinger egentlig sa om EUs telefonnummer. Dette var noe av det vi merket oss i uken som gikk.

Les mer >

Publisert 06.11.2009 // 

EU kan få Haikudikter som president, spøkelsesparlamentarikere vil hjemsøke Brussel, islendendinger blir mindre og mindre interessert i EU, og prester driver både med gambling og politikk. Dette er uken som var i Europa.

Les mer >

Publisert 02.11.2009 // 

Hvem kjøpte en dusj til nærmere 300 000 euro? Hvilken krise satte grønnsaker høyere på dagsorden? Hvilken pandemi har størst innvirkning på din hverdag? Og hvilket land må nå klare seg uten Big Mac? Dette og mer fikk vi svar på i uken som var.

Les mer >