A | A | A
Go to English site

Uken som var

Publisert 23.10.2009 // 

Island er quiz-mestere og Polen ønsker seg en ”minipresident”. Vi kunne visstnok trengt en Obama-effekt i Europa, og Jessica er redningen for EUs små og mellomstore bedrifter. Dette og mer i uken som var.

Les mer >

Publisert 19.10.2009 // 

Champagne gir ikke mer innflytelse. Det gjør heller ikke øyeflørting med Carla Bruni-Sarkozy. Sier medlemsantallet på Facebook-grupper noe om hvem som kan bli en eventuell EU-president? Og hva er mest sannsynlig, EU+ eller EU-? Dette og mer i uken som var.

Les mer >

Publisert 09.10.2009 // 

Når bestemte den tsjekkiske presidenten seg for å ta telefonen? Gjør USA en fjær til tusen høns? Og vil Santa Claus eller Vaclac Klaus gi den beste julegaven i år? Det var noe av det vi lurte på i uken som var.

Les mer >

Publisert 02.10.2009 // 

Det deles ut litteraturpriser i øst og vest, hvit fisk er best, og utropstegn er ikke et varemerke (!). Dessuten blir EU stadig grønnere til tross for årstiden og Napoli er knutepunkt mellom EU og Kina. Dette var noen av sakene i nyhetsbildet i uken som var.

Les mer >

Publisert 25.09.2009 // 

Et brev skaper mer trøbbel enn melk, en kone forsvinner etter væpnet ran, mens Kommisjonen hvisker ”skru ned” og irer i Brussel tigger penger. Og hva gjorde en kommissær seks timer i et Ryanair fly? Det var noe av det vi merket oss fra Brussel i uken som var.

Les mer >

Publisert 18.09.2009 // 

Melkeaksjon mot regjeringssjefer, tidenes kjedeligste kanslerdebatt, et mer lykkelig BNP, egen lokalvaluta i London og spanske metoder i det britiske postvesenet. Slik var uka i Europa.

Les mer >

Publisert 14.09.2009 // 

EU kjemper mot pirater på alle bauger og kanter. Nærhetsprinsippet skulle bringe borgerne nærmere Brussel, men avstanden mellom Madrid og Lisboa har økt. Og kanskje blir europeiske rasteplasser mer innbydende neste år. Dette og mer merket vi oss i uken som gikk.

Les mer >

Publisert 10.09.2009 // 

Sørkoreanere er positive til EU, mens EU-ansatte er uglesett i Brussel. Berlusconi lager baluba, mens italienerne lager babyboom. Og er Supermann den vi trodde han var? Det er noe av det vi merket oss i uken som var.

Les mer >

Publisert 31.08.2009 // 

EU-debatt med faktafeil, Ryanairs sjef prøver å redde Lisboa-traktaten, og EU gjør seg klar til å skifte lyspærer. Vi har dessuten merket oss at Helga Pedersen, Saab, Google og Kommisjonen hadde noe felles - i uken som var. 

Les mer >

Publisert 25.08.2009 // 

Hissig kinesisk veps angriper franske bier. Overopphetede telefoner leder til brevskrivning. Og overopphetet klima fører til EU-utvidelse. Det var noen av sakene i uken som gikk.

Les mer >