A | A | A
Go to English site

Uken som var

Publisert 04.05.2009 // 

Husbråk hos Silvio Berlusconi. EP-valget nærmer seg, men EUs innbyggere er vanskelige å lokke til valgurnene. Hva vil forbud mot muggmiddel bety for den politiske prosessen i EU?

Les mer >

Publisert 27.04.2009 // 

Det er snart valg i EU med rekordlav forhåndsoppslutning, piratene fosser fram og vi har et tips til EU med tanke på det videre arbeidet med forbrukerrettighetsdirektivet. Dette, og mer til, i uken som var.

Les mer >

Publisert 03.04.2009 // 

Amerikansk presidentfrue omfavnet dronning. Kan man vedta intelligente transportsystemer? Og kan ikke-politiske funksjonærer bli et alternativ til snakkesalige politikere? Det er noe av det vi merket oss i uken som gikk.

Les mer >

Publisert 27.03.2009 // 

Tsjekkia skaper ugagn. Le Pen kan bli "Europas far". Uventet baby boom i Georgia. Dette og mer registrerte vi i uken som var.

Les mer >

Publisert 20.03.2009 // 

Svenske pirater stiller til valg i Europarlamentet, snedig forsøk på å skjenke Barroso og EU-initiert etterforskning av forsvunnen flybagasje. Og i Norge fryktes det at EU skal bli irritert over en norsk EØS-debatt.. Dette og mer kunne vi lese om i uken som var. 

Les mer >

Publisert 13.03.2009 // 

Finanskrisen når Paven i Roma. Finansministrene måtte sitte igjen etter Greenpeace-aksjon. Norge slår resten av Europa i søppel-mesterskap. Og nå er det slått fast: Tennisracketer er ikke terrorvåpen. Dette og mer til skjedde i uken som var.

Les mer >

Publisert 06.03.2009 // 

Den amerikanske utenriksministeren har sjarmert Brussel. Kommisjonen planlegger ansiktsløftning i EU-kvartalet. Velkommen etter, sier vi. Dette og mer til, i uken som var.

Les mer >

Publisert 27.02.2009 // 

Frankrikes forsøk på å redde egen bilindustri møter kraftig motbør. Finanskrise til tross, denne uken har tusenvis av euro blitt skylt ned i do. Uttalelser fra en statsminister påførte hans eget lands valuta store tap. Parlamentet spør om Playstation er bra eller dårlig for deg. Og vi bringer mer stoff fra monarkiene i Europa, i denne utgaven av Uken som var.

Les mer >

Publisert 20.02.2009 // 

Tsjekkias president sammenligner dem som vil ha mer europeisk integrasjon med Sovjet-kommunister. Sarkozy vil selv velge hvor han skal sitte under NATO-toppmøtet. Og det kan bli politisk spenning under årets internasjonale Melodi Grand Prix-finale. Dette var noen av sakene vi merket oss i uken som gikk.

Les mer >

Publisert 13.02.2009 // 

Monark på nettet. Parlamentarisk bankran. Italiensk "spøk" med nytt lobbyregister. Dette var nokre av sakene vi merka oss i uken som var.

Les mer >